Contactează-ne

Institutul de Terapie Familiala și Practică Sistemică Areopagus  

Calea Martirilor 104, Timișoara   

Romania, 300774  

Tel:  +40 256 487 485

office@aift.ro

www.aift.ro

Copyright © Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus, Timișoara, România

Bun Venit!

Next (right) Previous (left)

Mă bucur să ne cunoaștem... Sperăm că o să găsești în acest loc, un mediu în care să te simți în siguranță să înveți, să te dezvolți sau să explorezi mai profund domenii din viața personală care au nevoie de atenție și grijă. După cum reflecta Camelia Măianu, ne dorim ca acesta să fie locul în care mintea întâlnește inima...

Institutul nostru are ca prim scop formarea psihoterapeuților în domeniul psihoterapiei familiale sistemice și de cuplu, utilizând o abordare holistă cu privire la dezvoltarea ființei umane și metodologia de formare. Pe lângă cadrul sistemic definit de interacțiuni și context de viață, școala noastră de formare pune un accent deosebit pe teoria atașamentului și terapia centrată pe emoții (EFT), dezvoltată de Sue Johnson, fondatoarea acestei modalități terapeutice. Prin urmare, în abordarea oricărei problematici, utilizăm toate aceste lentile conceptuale, încercând să înțelegem durerea umană cu compasiune, deschidere și conectare emoțională.

Un alt domeniu important vizează serviciile de psihoterapie prin intermediul cărora dorim să venim în sprijinul familiilor, cuplurilor și persoanelor care se confruntă cu dificultăți datorate traversării unor etape noi de viață, conflicte repetate sau distanțare emoțională în relația de cuplu, dificultăți de relaționare în relația părinte-copil, pierderea unei persoane dragi, depresie, anxietate, etc. Institutul funcționează în cadrul Centrului Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană Areopagus din Timisoara și este instituție membră a Asociatiei Internationale de Terapie Familială. În anul 2006, institutul nostru a fost acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania și Federația Română de Psihoterapie pentru a oferi cursuri de formare în psihoterapie familială sistemică.

Prin activităţile şi serviciile oferite dorim să creem un context în care dificultăţile emoţionale şi relaţionale pot fi exprimate în cadrul empatic al unei relaţii terapeutice autentice. Pe lângă metodele si tehnicile utilizare, un rol important în procesul terapeutic îl are apropierea reală de ceea ce înseamna suferința umană, cu respect, responsabilitate, integritate și conduită etică profesională. Sperăm că într-un astfel de cadru, persoanele care doresc să acceseze serviciile noastre vor putea găsi aici un loc în care soluţii potrivite pentru o dezvoltare armonioasă atât la nivel individual cât și relațional.

Vă așteptăm cu drag alături de echipa noastră!

Psih. Dr. Ileana Rogobete

Director

Bun Venit!

"Încrederea și stima de sine se pot dezvolta numai într-o atmosferă în care diferențele individuale sunt apreciate, greșelile sunt tolerate, comunicarea este deschisă iar regulile sunt flexibile - este ceea ce caracterizează o familie sănătoasă." (Virginia Satir)

English Română