Contactează-ne

Institutul de Terapie Familiala și Practică Sistemică Areopagus  

Calea Martirilor 104, Timișoara   

Romania, 300774  

Tel:  +40 256 487 485

office@aift.ro

www.aift.ro

Copyright © Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus, Timișoara, România

Ileana Ungureanu

Next (right) Previous (left)

Ileana UngureanuIleana Ungureanu, PhD (Syracuse University) a obtinut in 1995 licenta de medic de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara. In anul 2000, a terminat rezidentiatul in Medicina de Familie la aceeasi universitate. A fost parte a primului grup care s-a format in Psihoterapie Familiala Sistemica, sub indrumarea unei echipe de formatori de la Unite familiale hospitaliere “Sainte-Marie”, Clermont-Ferrand, France si sub egida Clinicii Psihiatrice Eduard Pamfil din Timisoara.

Ileana a coordonat ca si co-trainer un curs de formare in Psihoterapie Familiala Sistemica, program condus de o echipa reprezentand Athenian Institute of Anthropos din Atena, Grecia.

In 2006, a obtinut un MA in Marriage and Family Therapy la Syracuse University, SUA, unde a studiat ca Fulbright scholar.

Printre interesele clinice si de cercetare ale Ilenei se numara abordarea problemelor legate de trauma si doliu si efectele lor asupra familiei. Este de asemenea preocupata de aspecte legate de Medical Family Therapy (terapie familiala sau de cuplu atunci cand unul sau mai multi membrii ai familiei au o patologie medicala importanta si care afecteaza viata familiei), cu un interes deosebit in a lucra cu familii cu copii cu boli cronice sau amenintatoare de viata.


Ileana Ungureanu

"Încrederea și stima de sine se pot dezvolta numai într-o atmosferă în care diferențele individuale sunt apreciate, greșelile sunt tolerate, comunicarea este deschisă iar regulile sunt flexibile - este ceea ce caracterizează o familie sănătoasă." (Virginia Satir)

English Română