Contactează-ne

Institutul de Terapie Familiala și Practică Sistemică Areopagus  

Calea Martirilor 104, Timișoara   

Romania, 300774  

Tel:  +40 256 487 485

office@aift.ro

www.aift.ro

Copyright © Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus, Timișoara, România

Reflecții

Next (right) Previous (left)

“Sunt recunoscătoare formatorilor, atât interni cât şi internaţionali, pentru pasiunea cu care ne-au împărtăşit cunoştinţe, pentru dedicarea cu care îşi practică profesia, pentru căldura cu care ne-au înconjurat la fiecare întâlnire. În egală măsură le mulţumesc colegilor pentru că am cunoscut o evoluţie şi o dezvoltare amplă datorită interacţiunilor cu ei, pentru că aşteptam cu nerăbdare ziua întâlnirilor, pentru că am învăţat că fiecare din ei este un profesionist excepţional, dar mai întâi de toate, este un OM excepţional. Am învăţat că A FI este cel puţin la fel de important cu  A ŞTI. Vă mulţumesc pentru tot şi sunt mândră că am fost învăţăcel la Areopagus!“

“Din punct de vedere al metodologiei, acest training mi s-a părut a fi printre cele mai de calitate la care am participat, deoarece aici la Areopagus am fost îndemnaţi să fim autodidacţi, implicaţi, să profităm de multitudinea de resurse teoretice şi practice în domeniu. Am apreciat foarte mult ideea cu portofoliile, jocurile de rol, alternanţa între curs, aplicaţii, peer-groups şi autocunoastere; am apreciat claritatea începutului, sfârşitului şi delimitării etapelor de învăţare pe momente concrete din care ne-am oprit şi am tras învăţăminte clare inainte de a le lăsa să treaca.”

“Mi-am dorit întotdeauna să-i ajut pe ceilalti, însă modalitatea de a ajunge să fac acest lucru de multe ori a fost pusă sub semnul întrebării. Am terminat Facultatea de Psihologie si Sociologie iar primul meu gând a fost că vreau să învăţ mai multe despre psihoterapia cuplului şi a familiei. De la un afiş vazut pe holurile facultăţii, la recomandări de la cei mai buni profesori, am ales să urmez acest curs. Ce-am găsit aici? Oameni cu experienţă şi deschidere, organizare dar şi oportunitatea de a dezvolta oricare latură a acestui domeniu. Am învăţat atât tehnici concrete cât am avut şi ocazia de a privi în interior şi a folosi resursele existente. Am avut ocazia extraordinară să învăţ de la cei mai buni profesionişti şi mai ales să cunosc unii dintre cei mai renumiti psihoterapeuţi care profesează în diferite ţări. Faptul că am interacţionat cu ei, că le-a fost facilitată venirea în Romania a crescut considerabil valoarea acestui curs din toate punctele de vedere. Atât procesul de autocunoastere cât şi cel de învătare au mers mână-n mână. Dacă vrei cu adevărat să fii de ajutor celor din jurul tau, aici vei găsi cadrul necesar, informaţiile de calitate şi mai ales vei avea ocazia să înveţi din experienţa unor formatori deosebiţi."

“Am cunoscut oameni minunaţi, atât colegi cât şi formatori. A fost o experienţă de creştere si dezvoltare, atât din punct de vedere al cunoştinţelor cât şi pe plan personal. Noţiunile pe care le-am dobândit m-au ajutat să înţeleg aspecte din viaţa personală şi de familie. Structura cursului a fost clară şi organizarea, jos palaria! Am simtit întotdeauna că am primit mai mult decât am aşteptat şi că înţelegerea reciprocă a fost la ea acasă. Formatorii au fost dintre cei mai bine pregatiţi, întotdeauna am plecat cu lucruri noi. Pe mine personal, m-a ajutat foarte mult că unele cursuri au fost în limba engleză. Aşa am putut să-mi exersez abilitatea de a comunica terapeutic într-o alta limba. Examenul a fost excelent, accentul a fost pus pe utilizarea conceptelor în practică, şi nu doar pe memorarea unor noţiuni. Recomand cu drag acest curs, aşa cum am facut-o şi pe parcurs, fiindcă dacă ar fi să iau din nou o decizie, aş alege tot Areopagus.”


Reflecții

“Sunt recunoscătoare formatorilor, atât interni cât şi internaţionali, pentru pasiunea cu care ne-au împărtăşit cunoştinţe, pentru dedicarea cu care îşi practică profesia, pentru căldura cu care ne-au înconjurat la fiecare întâlnire”

English Română