Contactează-ne

Institutul de Terapie Familiala și Practică Sistemică Areopagus  

Calea Martirilor 104, Timișoara   

Romania, 300774  

Tel:  +40 256 487 485

office@aift.ro

www.aift.ro

Copyright © Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus, Timișoara, România

Terapie de cuplu

Next (right) Previous (left)

Ce este terapia de cuplu?

Rata divortului dupa prima casatorie graviteaza in jurul a 50% in intreaga lume civilizata. Rata divorturilor la a doua casatorie sunt chiar mai ridicate. Si chiar printre oamenii care raman casatoriti, numarul celor care se descriu ca fiind fericiti, abia se ridica la 50%, conform cercetarilor din ultimul timp. Terapia de cuplu constituie un puternic instrument care va poate servi in dezvoltarea unor relatii armonioase de cuplu, fie ca sunteti sau nu casatoriti In terapia de cuplu, psihoterapeutul va ajuta pe cei doi parteneri in identificarea conflictelor si problemelor ce pericliteaza stabilitatea relatiei, si va oferi sprijin in luarea deciziilor privind schimbarile necesare din partea fiecaruia pentru ca gradul de satisfactie dorit sa poata fi atins de ambii parteneri. Terapia de cuplu presupune invatarea eficientei in comunicare si dezvoltarea capacitatii de ascultare activa, cu scopul de a crea sau re-crea intimitatea unui spatiu de siguranta interpersonala pe care al trebui sa il constituie orice cuplu.

Pentru a afla mai multe informatii despre terapia familiei sau pentru a va face o programare, va rugam sa contactati biroul de receptie la numarul 0256 487 485.

Terapie de cuplu

"Încrederea și stima de sine se pot dezvolta numai într-o atmosferă în care diferențele individuale sunt apreciate, greșelile sunt tolerate, comunicarea este deschisă iar regulile sunt flexibile - este ceea ce caracterizează o familie sănătoasă." (Virginia Satir)

English Română