Contactează-ne

Institutul de Terapie Familiala și Practică Sistemică Areopagus  

Calea Martirilor 104, Timișoara   

Romania, 300774  

Tel:  +40 256 487 485

office@aift.ro

www.aift.ro

Copyright © Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus, Timișoara, România

Terapie de familie

Next (right) Previous (left)

Ce este psihoterapia familiei?

Terapia familiala este un tip de psihoterapie potrivit pentru lucrul cu familiile, avand ca scop facilitarea schimbarii si a dezvoltarii. Aceasta abordare porneste de la premisa ca familiile constituie puternice resurse disponibile indiviziilor care incearca sa faca fata cu succes provocarilor majore de ordin psihosocial sau medical, sau chiar acelor dificultati la care societatea ii constrange. Accentul este pus pe relatiile familiale privite ca factor important in gestionarea simptomelor depresiei, anxietatii sau tranzitiilor majore din cursul vietii, cum sunt divortul, pierderea si moartea ori cazurile de boala fizica. In terapia familiei, membrii unei familii colaboreaza subordonandu-se unui scop comun, acela de a rezolva impreuna aceste tipuri de probleme.   

Pentru a afla mai multe informatii despre terapia familiei sau pentru a va face o programare, va rugam sa contactati biroul de receptie la numarul 0256 487 485.

Terapie de familie

"Încrederea și stima de sine se pot dezvolta numai într-o atmosferă în care diferențele individuale sunt apreciate, greșelile sunt tolerate, comunicarea este deschisă iar regulile sunt flexibile - este ceea ce caracterizează o familie sănătoasă." (Virginia Satir)

English Română